Kartoffel-porre suppe
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og vask porrerne grundigt, så de er helt fri for jord. Skær kartoflerne i grove terne og porrerne i ringe.
Smelt smør i en tykbundet gryde og tilsæt porrerne. lad dem simre et minuts tid eller to, til de er blanke. De må ikke tage farve. Tilsæt kartofler og hønsebouillon. Læg låg på og bring suppen i kog. Laurbærblade og peberkorn kommes i en lille gazepose, bindes og koges med i suppen. (har man ikke en gazepose, kan man bruge et kaffe- eller thefilter)
Bacontern steges gyldne og sprøde på en tør pande. Lad dem dryppe af og læg dem på et stykke køkkenrulle. Purløg hakkes fint og gemmes.
Når kartofler og porre er møre efter ca. 25 min. tager man den lille pose med peberkorn og laurbær op og blender suppen grundigt.
Tilsæt nu mælk/ fløde (eller evt. bare mere hønsebouillon, hvis man ikke er til mejeriprodukter) kog suppen op , smag til med salt og peber.
Suppen serveres med bacon og purløg.