På den skønne kartoffelmad sætter den hjemmerørte mayo og de ristede løg altså prikken over i´et!
Jeg brugte følgende
Til ca. 3 dl mayonnaise.
- 2 stk. pastauriserede æggeblommer
- 1 1/2 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 2 1/2 – 3 dl. olie (raps- eller vindruekerneolie)
- salt og peber
Ristet løg
- 1 stk løg
- Mel
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
Ristede løg
Løgene pilles og skæres i tynde ringe.
Kom løgringene i en pose og ryst dem godt, så ringene skiller sig fra hinanden.
Drys nu lidt hvedemel i posen og ryst igen, således at melet fordeler sig jævnt på alle løgringene.
I en tykbundet gryde opvarmes en smagsneutral olie op. nå du kan stikke en tændstik i olien og det straks begynder at boble omkring tændstikken, er den ved at være tilpas varm og du kan begynde at riste dine løg. Det tager lige lidt tid at finde den rigtige temperatur, hvor løgene forbliver gyldne indtil de er færdigstegt. Det er vigtigt, at de ikke bliver for mørke, da de så får en bitter smag.
Dryp de ristede løg godt af og læg dem på fedtsugende papir og drys med lidt salt.
Mayonnaise
Pisk æggeblommerne luftige med sennep og hvidvinseddike.
Pisk grundigt, imens olien tilsættes lidt af gangen. Til sidst smages til med salt og peber.