Kyllingesalat med beder..
Skøn frokost eller let aftensmad 🙂
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 1 stort eller 2 små kyllingebryster
- 2 håndfulde feldsalat
- 200 g. beder (jeg brugte gule- og bolchebeder, købt i Rema 1000)
- 2 skiver rugbrød
- 100 g. feta (jeg køber altid en blok og skærer selv tern)
- 2 stk. skalotteløg
- 1 stk. citron (saften)
- 2 tsk. akaciehonning
- 2 spsk. hvidvins- ell. æblecidereddike
- lidt olivenolie
- 2-3 kviste rosmarin
- salt og peber
Fremgangsmåde
Bederne skrubbes fri for jord, koges møre i letsaltet vand og skindet fjernes. (kan evt. koges dagen før) Skæres i passende stykker.
Kyllingebryst steges på panden, trækker lidt og skæres i passende stykker.
Imens kyllingen steges:
Skalotteløg pilles, skæres i ringe og vendes med 1 tsk. honning og 2 spsk. vineddike. Krydr med salt og peber og lad dem lyn-sylte i lagen.
Rugbrød skæres i tern og ristes sprøde på en pande i lidt olie. Krydr med salt og peber.
Fetaost skæres i mundrette tern.
Salat skylles grundigt og slynges (eller rystes godt og dryppes af på et klæde).
Lav en dressing af citronsaft, honning, en smule olie og lidt friskhakket rosmarin. Smag til med salt og peber.
Anret nu på fad/ tallerken/ i skål: Feldsalaten fordeles og kyllingestykkerne fordeles herpå. Herefter fordeles beder, feta og lynsyltede løgringe. Fordel dressingen over salaten og slut af med sprøde rugbrødscroutons og lidt friskkværnet peber.