Pariserbøf…
Jeg elsker pariserbøf og har også sat mine tænder i en del efterhånden. Derfor kan jeg også berette, at der findes mange forskellige måder at lave pariserbøffer på derude… Her kommer min 🙂
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 2 tykke skiver franskbrød
- 400 gr. hakket oksekød af god kvalitet
- 2 små løg
- 1 lille glas capers
- ca. 2 dl. rødbeder i tern
- 1 lille bøtte peberrod (ell. en lille stang frisk peberrod)
- 3 stk. gode, friske æg (meget gerne øko)
- lidt olie til stegning
- salt og peber
- evt. pickles
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 gr.
Kom hakkekød i en skål. Tilsæt 1 spsk. capers, 1 spsk. rødbeder i tern, 1 lille løg i fine tern, 1 æg, salt og peber og rør herlighederne godt sammen.
Skær 2 tykke skiver franskbrød og læg kødet herpå. Form en bøf af kødet, der dækker alt brødet. Kom gerne kødet ned omkring siderne på kødet. Det er vigtigt, at kødet bliver jævnt fordelt.
Varm en pande godt op og brun pariserbøffen af med kødsiden nedad. Det er vigtigt, at du ikke flytter for meget rundt på pariserbøfferne. Når de er brunet godt af, vendes de rundt, så de ligger med brødsiden nedad. Krydr med ekstra salt og peber og sæt pariserbøfferne i ovnen i ca. 10 min.
Imens laver du en tallerken klar, hvor du anretter capers, hakkede løg, rødbeder i tern og evt. pickles. Riv peberroden.
Æggene knækkes og hviderne tages fra, så der kun er æggeblommerne tilbage.
Rengør æggeskallerne, så æggeblommerne kan serveres heri.
Efter stegning, bør pariserbøfferne hvile et par minutter, inden de anrettes på tallerkenen med tilbehøret og pyntes med peberrod og æg. Velbekomme 🙂