Artiskokker er, synes jeg, helt utrolig smukke og en lækker spise. Desuden er de rige på vitaminer og mineraler, som fx. C-vitamin, Kalium og Magnesium.
Det er lidt omstændigt, at tilberede friske artiskokker, men der findes rigtig mange gode variationer af grillede artiskokker på glas.
Brug dem gerne og lav en skøn pastaret på ingen tid
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 500 gr. Pasta
- 1 glas grillede Artiskokker (jeg brugte den fra Svansø)
- 2 fed Hvidløg
- 4 Forårsløg
- ca. 75 gr. friskrevet Parmesan
- God Olivenolie
Fremgangsmåde
Sæt en stor gryde vand over til kogning af pasta -tilsæt lidt olie og salt.
tag de grillede Artiskokker op af olien (gem evt. olien i glasset, da den kan bruges til at lave SKØN artiskok-mayo af.. (lækker til fx tapas -jeg skal snarest lave en opskrift )
Hak hvidløg og forårsløg fint. (gem den grønne del af forårsløgene for sig selv) Riv parmesan fint, så den er klar til brug.
Når pastavandet koger, tilsættes pastaen, der koges er anvisning på pakken (kogetiden kan variere meget fra produkt til produkt, vær dog opmærksom på ikke at koge pastaen for meget )
Imens pastaen koger, varmes en pande, hvor løg og hvidløg sauteres let i olivenolie (brug evt. lidt af den fra glasset også ) løgene skal ikke tage farve.
Tilsæt de grillede artiskokstykker og lad dem varme godt igennem.
Når pastaen er kogt og drænet for vand, blandes den med løg og artiskokker, varmes godt igennem og tilsættes 2/3 af parmesanen, samt 2/3 af forårsløgene. Varm godt igennem igen og smag til med salt og peber.
Anret med det samme, pynt retten med den resterende parmesan og løgtoppene, krydr med friskkværnet peber og server