Pastasalat…
Super nem aftensmad, når det skal være let, til en lækker frokost eller til udflugten..
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 500 gr. kold, kogt pasta (jeg brugte skruer)
- 2 stk. kyllingebryster
- 1 stk. hjertesalat (ikke for store)
- 50 gr. parmesan
- 1/2 baguette
- Dressing:
- 1 bæger past. æggeblommer
- 1 tsk. sennep
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. ansjosfilet
- 1/2 spsk. hvidvinseddike
- 30 gr. parmesan
- 1 dl. olie
- 1 håndfuld purløg
- 1 stilk rosmarin
- salt og peber
Fremgangsmåde
Pastaen koges og køles ned (kan med fordel gøres dagen i forvejen)
Kyllingebrysterne grilles -eller steges på panden/ i ovnen. Lad dem hvile.
Brødet plukkes i små stykker, der ristes gyldne på en pande i olivenolie -tilsæt evt. en stilk rosmarin og et fed hvidløg eller to og lad det riste med for smag. Krydr med salt og peber.
Alle ingredienser til dressingen, på nær olien blendes glat. Tilsæt olie og
blend igen. Smag til med salt og peber.
Salaten skylles og plukkes i mundrette stykker, parmesanen rives, purløg skylles og hakkes fint.
Vend pasta, kylling, parmesan og salat med ca. halvdelen af dressingen. Anret og drys med ristet brød og purløg.