Pastasalat..
Pastasalat er virkelig nemt -har du pasta til overs fra dagen før, kan du hurtigt lave en lækker salat til aftensmaden, frokosten eller til udflugten…
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 500 gr. pasta (jeg brugte sløjfer)
- 150 gr. bacon
- 4 stk. tomater
- 2 stk. hjertesalat
- 3 spsk. creme fraiche
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld dild
- 1 håndfuld purløg
- 1 tsk. sennep
- 1 spsk. ketchup
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Fremgangsmåde
Pastaen koges og køles ned (kan med fordel gøres dagen før)
Baconen steges sprød og lægges på fedtsugende papir. Tomaterne skæres i kvarte og frugtkødet tages fra, så man kun har selve skallen tilbage -skæres i mindre tern. Rør en dressing af creme fraische, sennep, ketchup, friskpresset hvidløg og finthakkede urter (gem lidt urter til at drysse over salaten til sidst) smag til med salt og peber.
Salaten skylles, slynges/duppes grundigt og plukkes i mundrette stykker.
Vend pasta, salat, tomat og dressing forsigtigt sammen. Bacon brydes i mundrette stykker, halvdelen vendes vendes i pastasalaten. Efterfølgende anrettes pastasalaten og pyntes med resten af baconstykkerne og de sidste krydderurter.