Forleden, da jeg var til håndbold med min datter, var der en af fædrene der viste mig et billede af en pastaret og uha, den så lækker ud!
Han og fruen er ret vilde med Italiensk mad, så vi talte lidt om, at jeg måtte forsøge mig med en opskrift.. Den får I så her 🙂
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 2 små skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 5 stk. soltørrede tomater
- 100 gr. frisk mozzarella
- 100 gr. bacontern
- 200 gr. kyllingebryst i strimler
- 1 håndfuld frisk timian
- 50 gr. friskrevet parmesan
- 1/4 l. fløde
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 1 dl. vand
- 1 pose Rigatoni (jeg brugte den fra De Cecco)
- lidt god olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at sætte en stor gryde vand med list salt og olie over til pasta.
Så snar vandet koger, kommes pastaen i vandet. Det er vigtigt, at pastaen kun koger til den er al dente (stadig med en smule bid) da den skal kunne tåle varmen fra saucen den skal vendes i.
Imens pastaen koger, skæres kyllingen i strimler og steges gyldne på en varm pande i lidt olie.
Tag kyllingen op og steg nu baconternene. Når de er næsten færdige, tilsættes finthakket skalotte- og hvidløg, der sauterer et øjeblik inden soltørrede tomater i fine tern tilsættes. Herefter tilsættes en smule vand, så panden bliver “kogt af” og når pastaen er færdig og står og drypper af, tilsætter du fløde til panden med løg og bacon.
Giv panden et kort opkog og tilsæt mozzarella i små stykker. Varm godt igennem og tilsæt halvdelen af den finthakkede timian og chili. Smag til med salt og peber.
Når saucen har den ønskede konsistens, tilsættes den drænede pasta.
Det hele varmes godt igennem under omrøring. Smag til igen, anret nu pastaen på fad eller tallerken og drys med friskrevet parmesan, et par dryp god olivenolie, lidt ekstra chili og timian og afslutningsvis lidt friskkværnet peber.
Servér straks 🙂