Rødkålssalat
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1/4 rødkål
- 3 stk. appelsiner
- 2 stk. æbler
- 50 gr. abrikoser
- 75 gr. valnødder
- 1/3 dl. olivenolie
- 1/3 dl. appelsinsaft
- 2 spsk. balsamico
- 1 tsk. akaciehonning (eller et par dryp agavesirup)
- Salt & Peber
- (evt. lidt hakket persille til pynt)
Fremgangsmåde
Skær rødkålen i tynde strimler, abrikoserne ligeså, appelsinerne skæres i filetter og æblerne i både.
Rist valnødderne gyldne på en tør, hed pande.
Bland en dressing af olivenolie, appelsinsaft, balsamico og honning og smag til med salt og peber.
Vend rødkål, abrikoser, appelsin og æbler med dressing, anret på fad/tallerken/i skål og drys valnødderne over.
Salaten er klar til servering