Rosenkålssalat
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 2 håndfulde rosenkål
- 2 æbler
- 1 stk. skalotteløg
- 100 gr. tørrede tranebær
- 3 skiver rugbrød
- lidt persille (hakkes fint)
- 1/4 dl. hvidvinseddike
- 1/4 dl. olivenolie ell. rapsolie
- 1 tsk. akaciehonning (kan erstattes af agavesirup)
- salt & peber
Fremgangsmåde
Sæt en gryde med letsaltet vand til kogning.
Pil skalotteløget og skær det i tynde strimler. Lav en lage af hvidvinseddike, olie, honning, salt og peber. kom løgene i en lille bøtte med låg, hæld lagen over, sæt låg på, ryst godt og sæt løgene til side.
Skær rugbrødet i små tern, læg dem på en bradepande med bagepapir, stænk dem med lidt olie og drys med lidt salt. Bag dem i ovnen til de er sprøde (ca. 20 min. ved 180-200 gr. )
Pil de yderste blade af rodenkålene og skær bunden af. Tag nu bladene af et efter et, indtil man ikke kan få flere af… Det gør ikke noget, at de går lidt i stykker, men forsøg at holde dem så intakte som muligt
Når man er færdig med at pille rosenkålene, skal de blancheres kort i kogende vand (vi taler ca. 15 sekunder) Kom dem herefter i iskoldt vand.
Når de er kølet ned, sigtes vandet fra og bladene lægges på et klæde og duppes forsigtigt helt fri for vand..
Skær æblerne i tynde både, kom dem i en skål, kom rosenkål og løg i, vend det godt rundt.
Anret salaten få fad/tallerken, drys med tranebær, rugbrødscroutons, persille og lidt friskkværnet peber