Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1 bakke hjertesalat/ 1 bakke rucola
- 1 grøn squash
- 150 gr. edamamebønner
- 100 gr feta
- 1 håndfuld hasselnødder
- 1 håndfuld bredbladet persilleDressing:
- 1 tsk. dijonsennep
- 1/2 dl. olivenolie
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Salaten skylles grundigt og slynges/ duppes fri for vand.
Squashen skæres i tynde skiver på langs, dryppes med lidt olie og grilles let på begge sider.
Hasselnødderne ristes let på en hed pande, uden fedtstof, køles af og hakkes groft. Persillen skylles grundigt og bladene plukkes fra stænglerne.
Hvis du har købt edamamebønner med skal, overhældes de med kogende vand og trækker 7-10 min. inden de bælges.
Rør en vinaigrette af dijonsennep og hvidvinseddike, der piskes sammen, hvorefter olien tilsættes lidt af gangen. Smag til med friskpresset hvidløg, salt og peber.
Salaten anrettes på fad/ i skål fordel de grillede squashstrimler, mundrette stykker feta, edamamebønner og persille over salaten, dryp med dressingen og afslut med et drys hakkede nødder, samt lidt friskkværnet peber.