Til 2 personer brugte jeg følgende
- 1/2 stk. rød spidskål
- 2 stk. sprøde æbler (fx. Elstar)
- 1 håndfuld abrikoser
- 1 håndfuld brømbær
- 1/2 dl. røgede/saltede mandler
- 1 tsk. grov dijonsennep
- 1 tsk. akaciehonning
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1/2 dl. rapsolie (eller anden smagsneutral olie)
- Salt og peber
- Persille til pynt
Fremgangsmåde
Spidskålen snittes fint. Abrikoserne skæres i strimler. Æblerne skylles og skæres i mundrette tern. brombær skylles og skæres evt. igennem på langs, hvis de er store. Mandlerne hakkes groft.
Rør en dressing af sennep og vineddike -olien tilsættes efterfølgende lidt af gangen. Smag til med honning, salt og peber.
kål, æbler og halvdelen af abrikoserne vendes med halvdelen af dressingen og anrettes i skål/på tallerken. Pynt salaten med de resterende abrikoser, brombær, grofthakkede mandler og persille. Dryp evt. resten af dressingen over salaten, eller server den ved siden af.