Jeg køber sjældent junkfood. Men laver det gerne selv indimellem.
Det er faktisk ret nemt at lave sine egne nuggets.
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 500 gr. kyllingebryst
- 3 dl. mel
- 3 stk. æg
- 3 dl. knust cornflakes
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. løgpulver
- olie (fx alm. rapsolie fra “dunk”)
Fremgangsmåde
Skær kyllingebrysterne i 4-6 lige store stykker. Alle kyllingestykkerne drysses med lidt salt og hviler ca. 30 min.
Lav 3 dybe tallerkner klar til panering: 1 med mel, 1 med pisket æg og 1 med knust cornflakes (køres fx i blender/foodprocessor) blandet med paprika, løgpulver, salt og peber.
Sæt en stegepande klar og kom en god portion olie (ca. 1 cm. op i panden). Panden varmes imens kyllingestykkerne paneres. Olien skal ikke være rygende varm, men det er vigtigt, at kyllingestykkerne steger med det samme, når man putter dem på panden (da de ellers suger for meget olie)
Når kyllingen har trukket, duppes den tør på et par stykker køkkenrulle. Herefter skal stykkerne paneres. Først vendes de i mel, så i æg og til sidst i cornflakes. Gentag, så de får dobbeltpanering.
Steg de panerede kyllingestykker på panden i den varme olie, indtil de er gyldne. Lad dem hvile på fedtsugende papir inden servering.
Super lækre og sprøde. Storm elsker dem.
Hej Søs,
Tak for de søde ord.
Uhhh ja.. Elsker også disse nuggets og børnene lige så 🙂
Nu spørg jeg nok dumt, men har ikke købt cornflakes i 100 år 😀 er det dem der smager meget af sukker?
Hej Michelle,
Her må man spørge om alt 🙂
Nej, det er ikke Cornflakes med sukker. De fleste supermarkeder har almindelige “gammeldags” cornflakes uden sukker 🙂
Mvh. Renie/ Kreamors Køkken