Spinat..
Spinat er en fin kilde til jern og smager også godt i rå form. Især de små, spæde blade -babyspinaten- gør sig godt i salater.
Man skal huske at være meget omhyggelig med rengøringen af spinat, da der ofte sidder jord/sand på bladene.
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1 bakke babyspinat
- 100 gr. feta (brækket i mindre stykker)
- 1 mindre granatæble (kernerne)
- 2 stk. forårsløg
- 1 håndfuld edamammebønner
- 1 avocado
- 1 dl. græskarkerner
- 1 tsk. dijonsennep
- lidt hvidvinseddike
- 1/2 tsk. honning
- 1/2 tsk. olie (smagsneutral evt. raps)
- salt og peber
Fremgangsmåde
Spinat skylles grundigt og slynges (eller rystes godt og dryppes af på et klæde). Græskarkernerne ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof.
Edamammebønner overhældes med kogende vand og “smuttes” (med mindre de er købt uden skal)
Avocadoen halveres og skæres i grove tern og forårsløg hakkes fint.
Lav en dressing af 1 tsk. dijonsennep, der røres med lidt hvidvinseddike og ca. 1/2 tsk. honning. Pisk godt og tilsæt olien. pisk igen og smag til med salt og groftkværnet peber.
Spinaten anrettes på fad/i skål. Fetaen plukkes over spinaten, avocadotern fordeles og der drysses forsigtigt med finthakket forårsløg, bønner, granatæble og kerner.
Dryp lidt af dressingen over salaten og servér resten ved siden af.
Har lavet denne salat i aftes sammen med din opskrift på grillet svinemørbrad med friske urter.
Det var en kæmpe succes og så super lækkert at prøve en ny salat sammensætning.
Det er absolut ikke sidste gang en af dine opskrifter skal prøves af
HVor er det bare herligt at læse, Marianne 😀