Super nem, hurtig og velsmagende Tomatsuppe
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 12 modne cherrytomater
- 1 ds. hakkede tomater
- 2 skalotteløg løg (eller 1 stort alm. løg)
- 2 fed hvidløg
- 1/2 chili (kan udelades)
- Krydderurter efter smag (jeg brugte timian, basilikum og rosmarin)
- 100 gr. bacon (eller kalkunbacon -kan også udelades)
- 2 laurbærblade
- 2 spsk. olivenolie
- 7 dl. hønse- eller grøntsagsbouillon
- evt. en “sjat” fløde
- Friskkværnet peber og salt
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg og skyl tomaterne. Skær dem i mindre stykker.
Skyl og hak krydderurterne.
Skær bacon i mindre stykker.
Sauter løg, hvidløg og chili i olivenolie, tilsæt bacon og lad det stege med et minuts tid eller to.
Tilsæt nu alle tomaterne og lad også dem simre med et par minutter.
Tilsæt bouillon, laurbærblade og krydderurter (gem gerne lidt hakkede krydderurter til sidst)
Lad suppen simre ved moderat varme i ca. 20 min.
Tag laurbærbladene op, blend suppen grundigt (kan sigtes) og tilsæt evt. lidt fløde. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Server med en skefuld skyr/creme fraische/flødeskum, samt et drys friske krydderurter og groft brød.
Ønsker man lidt mere “fyld” i sin suppe, kunne man servere den med grove pasta suppehorm, linser eller fx kikærter.