Franske fristelser…
Tarte Tatin er en fransk klassiker, der bages med bunden i vejret.
Når kagen er bagt, vendes den ud på et fad.. Ret lige til -især hvis man har et fad, der passer i størrelsen 🙂
Til 1 kage på ca. 22 cm. i diameter brugte jeg følgende:
- 1 rulle butterdej
- 2 dl. rørsukker
- 100 g smør
- 4 æbler
- 1 pande, diam. 22 cm, der kan gå i ovnen
- Flormelis til drys
- 1/4 l. fløde ell. Creme fraiche
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 210 grader.
Sukkeret fordeles jævnt på panden og smletes ved moderat varme. Lad være med at røre idet, men ryst panden en smule, hvis sukkeret ikke smleter jævnt.
Når sukkeret er gyldent og bruset op tilsættes smør, panden tages af varmen og der røres godt. .
Skær æblerne i lidt grove både og fordel dem i et pænt mønster rundt i panden med karamelmassen. Butterdejen skæres til så den passer i omkreds og lægges over æblerne. Giv den et tryk hele vejen rundt, så dejen kommer godt ned i kanten af panden hele vejen rundt.
Sæt panden ind midt i den forvarmede ovn i ca.15 min., til butterdejen hæver flot op og bliver gylden.
Lad Tarte Tatin´ køle lidt af og vend den lune tarte tatin ud på et stort fad.
Drys evt. med flormelis og servér med iskold flødeskum eller creme fraiche.
Tak for en nem og hurtig opskrift, det smagte fantastisk 🙂 brugte dog en springform, da jeg ikke har en pande der kan komme i ovnen. Og det fungerede rigtig fint