Vitello Tonnato -en italiensk klassiker
(kalv med tunsauce)
Et tip til brug af rester:
Har du en rest kogt eller stegt kalvekød, kan du hurtigt og nemt lave denne skønne italienske klassiker…
Det lyder måske som en mærkelig sammensætning, men det smager virkelig godt
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 400 gr. kogt eller stegt kalvekød
- 2 citroner
- 25 gr. capers
- 2 ansjosfiletter
- 95 gr. drænet tun
- 50 gr. mayo
Fremgangsmåde
Blend tun, 5 gr. capers og ansjosfiletter. Tilsæt mayo, saften af en halv citron og smag til med salt og peber.
Konsistensen kan evt. tilpasses med lidt kogelage fra kalven (hvis man har det) ellers bare lidt vand
Skær kødet i tynde skiver og læg det på et fad/tallerken. Fordel tuncremen hen over kødet, drys med de resterende capers og server med citronbåde, groft brød og evt. en grøn salat