Chili con Carne -den gode hverdagsversion…
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 500 gr. hakket oksekød
- 2 ds. hakket tomat
- 1/2 rød chili (den børnevenlige version)
- 2 stk. skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1/2 tsk. kanel
- 2 laurbærblade
- 100 gr. røget bacon
- 1 ds. kidneybeans (drænes og skylles)
- 2 dl. kalvebouillon
- ca. 40 gr. mørk chokolade ( 70-80%)
- Lidt olie til stegning
Fremgangsmåde
Hak løg, hvidløg og chili fint.
Skær bacon i små tern.
Varm en tykbundet gryde op, tilsæt olie og stag baconen sprød heri. Tag baconen op. tilsæt løg og hvidløg. sautér dem godt, dog uden at de tager farve. Tilsæt chili og krydderier og lad det riste med et øjeblik.
Tilsæt nu kødet lidt af gangen og sørg for at det bliver brunet godt af.
Tilsæt tomater, kalvebouillon og laurbær og lad nu chilien stå og simre ved moderat varme en lille times tid. Rør indimellem, så den ikke brænder på, men ellers skal den passe sig selv.
Når væsken er fordampet og chilien er kogt ind og har en god fyldig konsistens, tilsættes bønnerne. Lad dem simre med i små 10 min.
Hak chokoladen og tilsæt den. rør til den smelter og smag til med salt og peber.
Drys de ristede bacontern over chilien og server den med salat, brød eller ris, samt en klat iskold creme fraishe (eller som her Skyr)
Herhjemme har vi 3 små børn, der selvsagt ikke er så vilde med alt for stærk mad, så vi laver gerne Harissa (frisk chilipasta -find opskriften andet sted på siden) Så kan vi selv spice vores chili op