I princippet kan alle former for krydderurter bruges til at lave salt af og igen handler det om at bruge de krydderurter og smage man godt kan lide
Jeg brugte følgende
- 2 dl. groft Salt
- 1 dl. friske, krydderurter (kun bladene -stilken kan bruges hvis den er meget blød)
- evt. anden smag som fx hvidløg eller citronskal
Fremgangsmåde
Salt og Urter blendes grundigt. Fordel saltet i en bradepande med papir.
Tør saltet i ovnen ved 50-60 gr. natten over
Opbevares i lufttæt beholder..
Jeg lavede disse 3 variationer:
Salvie & Citron (1 dl. Salvieblade og skallen af en økocitron)
Timian & Hvidløg (1 dl. Timian og 3 små fed hvidløg)
Oregano & Tomat (1 dl. Oregano og ca. 50 gr. syltede tomater)
I ovnen lige nu tørrer Karryurt & Chili-, Løvstikke- samt Rosmarinsalt…