Lækre hjemmelavede müslibarer
Til 16 stk brugte jeg følgende
- 100 gr. Hasselnødder eller mandler
- 100 gr. Tranebær (du kan også bruge rosiner, abrikoser, gojiibær eller lign. )
- 75 gr. Tørrede æbler
- 50 gr. Kokosmel
- 50 gr. Græskarkerner
- 50 gr. Havregryn
- 50 gr. Sesamfrø
- 1 dl. Peanutbutter
- 1 ½ dl. Honning
- ½ dl. Vand
Fremgangsmåde
Hasselnødder hakkes groft og ristes på en varm, tør pande sammen med havregryn og græskarkerner. Køles af og blandes med kokosmel, sesamfrø, tranebær og tørrede æbler. Blandes grundigt.
I en gryde varmes honning, peanutbutter og vand op til kogepunktet under konstant omrøring. Herefter fordeles den varme masse i resten af massen og det molevitten røres sammen.
Fordel massen i et ovnfast fad, beklædt med papir og sørg for at smøre godt ud, så overfladen bliver jævn.
Sæt fadet i en 175 grader forvarmet ovn i ca. 25-30 min. Køl helt af og vend ud, hvorefter du med en skarp kniv kan skære dine hjemmelavede müslibarer i lige præcis den form du ønsker
Opbevares tørt og svalt