Blinis med stenbiderrogn er en rigtig klassiker.
Normalt laver man blinis med boghvedemel, men jeg brugte en finmalet fuldkornsspelt. Det kunne også sagtens have været fuldkornshvede..
Til ca 15 stk brugte jeg følgende
- 2 stk. æg
- 1/2 tsk. salt
- 3/4 dl. creme fraiche
- 1 1/2 mælk
- 100 gr. hvedemel
- 50 gr. fuldkornsmel
- 1 tsk. bagepulver
- smør til stegning.
Fremgangsmåde
Pisk alle de våde ingredienser sammen og sigt herefter de tørre ingredienser i. Rør dejen sammen og lad den hvile et kvarters tid.
Varm en blinispande (hvis du ikke har sådan en tager du bare en almindelig pande)
Tilsæt lidt smør og brug lige meget dej til hver´portion. Jeg brugte en lille sauceske..
På den måde er man sikker på at de bliver så ensartede som muligt og skal have lige meget varme
Steg dine blinis gyldne på begge sider.