En skøn, gammel klassiker – Æbleflæsk
Til ca 1 liter æbleflæsk brugte jeg følgende
- 1 kg. æbler
- 500 gr. flæsk
- 2 stk. løg
- 3 dl. æblemost
- evt. lidt frisk timian
Fremgangsmåde
Skær flæsket i tern og steg dem i en tykbundet gryde, uden yderligere fedtstof.
Imens skæres æbler og løg i tern og timianen hakkes.
Når flæsketerningerne er stegt gyldne og sprøde, tages de op og hovedparten af fedtet hældes fra (kan evt. hældes i en skål og senere bruges til krydderfedt, hvis man ønsker det).
I samme gryde sauteres løgene nu blanke i det resterende fedt, hvorefter æbler, timian og æblemost tilsættes.
Lad æblerne koge til kompot ved moderat varme under jævnlig omrøring ( ca. 15-20 min. )
Tilsæt 3/4 dele af flæsketerningerne og lad dem koge med ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
De sidste sprøde flæsketern drysses over æbleflæsken ved servering