Denne lagkage var faktisk ikke så svær at lave,men pynten kræver at man har god tid og kan med fordel laves dagen før.
Du kan købe bunde, eller bage dine egne.
Til 2 springforme brugte jeg følgende
- 7 æg (stuetemperatur)
- 3 dl. rørsukker
- evt. en smule vanillesukker
- 2 tsk. vand
- 4 dl. mel
- 1 knsp. salt
- 1 1/2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
Æg, rørsukker og eventuelt vanille sukker piskes rigtig godt. Det er meget vigtigt, at massen bliver hvid og luftig. (Jeg vil tro, at jeg piskede 10-15 min. på røremaskine med fuld smæk på.)
Herefter sigtes mel, salt og bagepulver ned i massen og vendes forsigtigt sammen med en dejskraber.
Fordel dejen i to smurte springforme (min er ca. 20 cm. i diameter og fra IKEA).
Bag dem 12 – 15 min. i en forvarmet ovn ved 200 grader. Køles helt af inden de deles i to
Jeg lavede selve lagkagen dagen før og lagde den, efter ønske fra fødselaren, sammen med jordbærkompot og kagecreme. Et godt tip er at lægge lagkagen sammen og lade den hvile i en springform og slutte af med en bund, der er lagt på hovedet. På den måde sætter kagen sig i en fin form og man får en mere ensartet overflade.
Dagen efter smurte jeg den bare op med flødeskum (jeg brugte ca. 1/2 L. fløde) som jeg fordelte med en palet og dryssede med glimmer.
“Is-flager”
Pynten har jeg lavet af Isomalt. Det er en sukkerart man bruger, når man fx. laver bolcher. Der findes forskellige former for Isomalt. Den jeg brugte købte jeg hos kageting.dk. (koster ca. 50 kr. for en pose)
Normalt, når jeg har arbejdet med Isomalt, har det været i pulverform, hvor jeg har sigtet et tyndt lag ud på en bagemåtte, lagt en anden bagemåtte over og smeltet det i en varm ovn (ca. 3-4 min.)
Herefter har jeg kølet det helt ned, fjernet den øverste bagemåtte og har brækket stykker af i den størrelse jeg skulle bruge.
MEN, dem jeg fik kom som bolcher i en pose! Det har jeg ikke prøvet før!
På de her bolcher, stod der, at de skulle smeltes i mikro´en, hvorefter de var klar til brug.
Jeg valgte dog at smelte bolcherne, komme massen ud på en bagemåtte/ bagepapir, køle det ned, brække det i små stykker, blende det, for så at bruge det som pulver og sigte det ud på en bagemåtte og bruge det på almindelig vis.
(Bare lige et tip, hvis nu nogen bestiller og pludselig står med en pose bolcher 😀 )
Man skal være obs på, at bruger man bagepapir i stedet for bagemåtte og kommer man i ovnen uden en bagemåtte over, så samler isomalten sig ikke på samme måde og det kan være nødvendigt at køre en palet forsigtigt over den smeltede masse lige når det kommer ud af ovnen, for at få det til at hænge sammen…
Jeg pyntede kanten af lagkagen med snefnug lavet af glasur, se hvordan jeg lavede dem her: Snefnug