Jeg plukkede de sidste rabarber i haven forleden og hindbærbuskene bugner i tempo, der er svært at følge med. Fra barns ben, er jeg vokset op med min mors hjemmelavede saft og jeg husker tydeligt det store monstrum, der stod på komfuret i flere etager, med slanger og klemmer… Så omstændigt behøver det altså ikke at være, at lave sin egen saft.
Til 2 liter brugte jeg følgende
- 750 gr. hindbær
- 250 gr. rabarber
- 2 liter vand
- 4 dl. rørsukker
- kornene (+stangen) fra en vanillestang
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienser i en gryde. Kog op og lad småsimre i ca. 10 min. Smag til om du ønsker mere sukker. Lad saften køle af i gryden. Sigt den igennem en finmasket sigte (evt. et klæde, men så mister du vanille kornene). Hæld saften på kogte, atamonskyllede flasker. Serveres med isterninger og blandes evt. med lidt vand/danskvand
Kan man bruge frosne hindbær?
Hej Christina,
Ja, det kan du sagtens 😀
Mvh. Renie/ Kreamors Køkken