Karrysuppe med grillet kylling, naanbrød med fuldkorn og myntedip..
Til 4 personer brugte jeg følgende
Suppe
- 2 små løg
- 3 fed hvidløg
- 1 æble
- 1 “tommel” frisk ingefær (eller 1 tsk. stødt )
- evt. 1/2 rød chili
- en sjat olivenolie
- 2 spsk. god karry
- 1/2 L. hønsebouilon
- 2 ds. kokosmælk
- 1 dusk frisk koriander
Naan brød med fuldkorn (16 brød)
- 50 gr. gær
- 2 dl. lunkent vand
- 2 dl. mælk
- 2 dl. skyr
- 1 dl. olie
- 2 stk. æg
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 3 fed. hvidløg
- 7 dl. fuldkornsmel, grahamsmel eller anden grov mel
- 7 dl. hvedemel
- Olie til stegning, evt. hakket koriander og løgfrø
Mynte dip
- 2 dl. skyr/neutral yoghurt/græsk yoghurt
- ca. 1 dl. revet agurg
- 1/2 dl. friskhakkede mynteblade
- 1/2 tsk. spidskommen
- saften fra 1/2 lime
Fremgangsmåde
Karrysuppe
Løg, æble, hvidløg, chili og ingefær skæres i tern. Sauteres i varm olie i en tykbundet gryde, dog uden at tage farve.
Tilsæt 2 spsk. karry (med lidt top) og lad karryen riste med, inden hønsebouillon tilsættes. Tilsæt nu kokosmælk, kog suppen op og lad den simre ved moderat varme ca. 20 min.
Blend suppen, smag til med salt og peber og servér med friskhakket koriander.
Naanbrød
Lun vand og mælk og rør gæren ud heri.
Tilsæt nu sammenpisket æg, skyr, olie, finthakket/friskpresset hvidløg og rør dejen godt sammen. Tilsæt salt og sukker og rør igen.
Nu tilsættes den grove mel og dejen røres igen. Tilsæt hvedemelet, rør dejen godt sammen og lad den hvile et lunt sted en lille times tid.
Efter hævning, æltes dejen sammen og deles i 16 lige store stykker, der trilles til boller.
Varm 2 store pander op (du kan også nøjes med en -så tager det naturligvis bare længere tid)
Rul bollerne flade (ca. 2-3 mm. tynde) med kagerulle, på et meldrysset bord.
Kom olie i panderne og steg brødene heri. Drys evt. brødene med løgfrø.
Serveres lune.
Kyllingespyd
Du skal bruge ca. 150 gr. kylling pr. person.
Skær kyllingen i grove tern, put kødet i en pose (4 L. frysepose fx) og tilsæt lidt olie, salt, peber, paprika og hvis du ønsker andre krydderier.
Bind en knude og vend marinaden godt rundt med kyllingen. Herefter sættes de marinerede kyllingetern på spyd, lægges på en bageplade med papir og steges i en 225 gr. forvarm ovn i små 10 min.
Eller endnu bedre -grill dem
Myntedip
Det hele røres sammen og smages til med salt og peber.
Hej.
Lækker opskrift, den må jeg have afprøvet.
Kan man fryse Naan brød?
Hej Lisa,
DEt kan du helt sikkert.
Når du så har tøet dem op og skal bruge dem, kommer du dem lige en hurtig tur under vandhanen og så et par minutter i en forvarmet ovn 🙂
Super – tak! 🙂