Hyldeblomst, Lakrids og Rabarber
På opfordring kommer her en opskrift på kyskager, samt 3 forskellige forslag til smag:
Til ca 50 stk brugte jeg følgende
- 3 stk. Æggehvider (ca. 1 dl.)
- 3 dl. Rørsukker
- Korn af en vanillestang
Fremgangsmåde
Æggehviderne piskes stive, tilsæt vanille og lidt sukker, pisk igen. Tilsæt nu resten af sukkeret lidt af gangen og pisk indtil sukkeret er opløst (det tager noget tid)
Nu har du en grundmasse til kyskager,
Som du kan sprøjte op på plader med bagepapir og bage 1 time ved 125 grader.
Hvis du ønsker kyskager med hyldeblomst, tilsæt da 3/4 dl. Friskplukkede hyldeblomster (kun blomsterne) samt fintrevet skal af 1/2 øko citron, inden bagning.
Hvis du ønsker kyskager med lakrids, tilsæt da 2 tsk. Lakridspulver (jeg brugte den fra Urtekram) til massen, inden bagning.
Hvis du ønsker kyskager med Rabarber, blend da 3/4 dl. bagt rabarberkompot inden bagning.