Luftige urte-boller uden hvedemel
Til 25-30 boller brugte jeg følgende
- 1/2 pk. Gær
- 0,7 L vand
- 2 persillerødder
- 2 gulerødder
- 1 dl. Havregryn
- 1 spsk. Honning
- 1/2 dl. Olie
- 1 tsk. Salt
- 4 dl. Finmalet rugmel
- 1,5 L. Finmalet fuldkornsspelt
( +lidt ekstra når bollerne trilles)
Fremgangsmåde
Skræl persillerødderne og kog dem møre i vand.
Brug 1 dl. af kogevandet og kom havregryn heri – kog kort til grød. Skræl gulerødderne og blend dem med de møre persillerødder og havregrød.
Rør gæren ud i lunt vand, tilsæt honning, rør det ud.
Tilsæt grødblandingen og olien, rør igen.
Tilsæt salt og rugmel. Rør godt. Tilsæt nu speltmelet lidt af gangen indtil dejen er smidig.
Lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Form boller og lad dem efterhæve ca. 30 min. Bag i forvarmet ovn ved 180
grader i ca. 15 min.