Osso Buco
Et lille Osso Buco tip:
Inden man bruner kødet af, er det en rigtig god ide, at lave nogle små “snit” hele vejen rundt langs kanten. Så undgår man at kødet trækker sig sammen og “bukker siderne op”
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 8 skiver kalveskank (ca. 1-1,2 kg.)
- lidt hvedemel (kan udelades)
- lidt olivenolie til stegning
- lidt smør til stegning
- 4 gulerødder
- 300 gr. knoldselleri
- 2 stk. porre
- 3 stk. skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 2 stk. persillerødder
- en håndfuld frisk timian
- 2 ds. hakkede tomater
- 1 lille ds. tomatpuré
- 2 lauerbærblade
- ca. 1,3 liter vand
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Giv skiverne af kalveskank et par snit rundt i kanten (som vist andet sted på siden)
Vend dem i mel, krydr med salt og peber og brun dem af på en varm pande. Jeg stegte i halvt olie/smør -lad olien varme op og tilsæt smør, lad smørret bruse op, før du bruner kødet grundigt heri.
Tag kødet af panden og læg det i et ildfast fad -gerne med låg.
Løg, hvidløg, porre, persillerødder og gulerødder pilles/vaskes/skrælles og skæres i tern. Brug panden fra kødet igen og sautér nu alle grøntsagerne af og fordel dem over kødet.
Kog panden af med de hakkede tomater og lidt vand -fordel over kødet og kom resten af vandet ved, sammen med lauerbærblade. Fordel grofthakket timian over kødet, krydr en ekstra gang med salt og peber, kom låg/ sølvpapir over, så det dækker fuldstændig og sæt Osso Buco´en i ovnen ved 150 grader i 5-6 timer…
Når kødet er mørt, kan man servere retten som den er, men man kan også forsigtigt hælde væden fra, jævne den en smule, og hælde den over kødet igen
Osso Buco smager rigtig godt sammen med kartoffelmos (jeg brugte halv katoffel/ halv knoldselleri)
Men kan også sagtens serveres med perlehvede, bulgur, groft madbrød eller andet
Ønsker man at give sin Osso Buco et friskt pift, kan man lave gremolata (en blanding af hakket persille, hvidløg og revet citronskal) og servere ved siden af:
Gremolata:
Skallen af en usprøjtet citron
et bundt bredbladet persille
2 fed hvidløg
-Blend det hele grundigt