Det er sæson for ramsløg. Her er de blev konverteret til en skøn “Ramsløgs-Aioli” (ramsløgs-mayo).
Jeg elsker ramsløg! De har sådan en fin hvidløgsagtig smag..
Til 3,5 dl brugte jeg følgende
- 2 stk. pastauriserede æggeblommer
- 1 1/2 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 2 1/2 – 3 dl. olie (raps- eller vindruekerneolie)
- salt og peber
- en håndfuld ramsløg
Fremgangsmåde
Blend ramsløgene med olien.
Pisk æggeblommerne luftige med sennep, hvidvinseddike og lidt salt og peber.
Pisk grundigt, imens olien tilsættes til æggeblommerne lidt af gangen. Til sidst smages til med salt og peber, til mayoen har den ønskede smag.
-Lad den trække lidt på køl, inden den serveres.
Brug den fx. på en æggemad, i en burger, sandwich, som dyppelse til grove pommesfrites og og og 🙂