Spinatsalat..
Spinat er super sundt og så smager det skønt også som salat
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 2 store håndfulde spinat
- 100 gr. feta (jeg bruger gerne den store blok, hvor jeg selv skærer ud)
- 50 gr. pinjekerner
- 1 stort rødløg
- 1/2 dl. vineddike
- 2 spsk. akaciehonning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Lynsyltning
Rødløget skæres i tynde skiver og kommes ned i “syltelage” bestående af 1/2 dl. vineddike + 2 spsk. akaciehonning, salt og friskkværnet peber. Kom låg på, ryst grundigt og lad løgringene trække imens resten af salaten tilberedes.
Spinaten skylles grundigt og slynges/ duppes fri for vand.
Pinjekernerne ristes gyldne på en tør, hed pande.
Fetaen skæres i mindre stykker.
Kom spinatbladende i en stor skål, tilsæt løg og halvdelen af syltelagen.
Vend grundigt, tilsæt feta og vend forsigtigt igen. Anret på salat/ fad, drys pinjekernerne over og giv salaten en lidt friskkværnet peber.