Skønne, luftige “rodsammen” Boller
Med fuldkorn, gryn og gulerødder.
Til ca 25 boller brugte jeg følgende
- 7 dl. lunkent vand
- 1 pk. gær
- 2 mellemstore gulerødder (revet fint)
- 1 æg
- 1/2 dl. olie
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. honning
- 1 dl. fuldkornsrismel
- 2 dl. havregryn
- 2 dl. rugmel
- ca. 1,3 l. hvedemel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunt vand.
Tilsæt olie, æg og honning og rør godt sammen. Tilsæt salt og gulerødder og rør sammen. Tilsæt gryn, ris- og rugmel, rør godt sammen.
Tilsæt til sidst hvedemel, lidt af gangen og ælt indtil dejen er smidig og ensartet.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 min. form bollerne og sæt dem på bageplade med papir.
Lad dem efterhæve ca. 30 min. (pensl evt. med sammenpisket æg og mælk)
Bag dem midt i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 min.