Spaghetti med kødboller i tomatsauce
(a la Lady & Vagabonden)
Til 4 personer brugte jeg følgende
Tomatsauce
- 2 små løg
- 2 fed hvidløg
- en dusk timian
- 2 ds. hakket tomat
- 4 dl. hønsebouillon
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. rørsukker (evt. et par dryp agavesirup)
- salt og peber
Kødboller
- 500 gr. hakket oksekød
- 1 dl. revet parmesan
- 1 lille dusk friskhakket timian
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 1/2 dl. havregryn
- salt og peber
Fremgangsmåde
Sæt tomatsauce over som det første…
Hak løg og hvidløg fint og sauter det i en tykbundet gryde, uden det tager farve.. Tilsæt hakket timian, sauter det et øjeblik og tilsæt herefter hakket tomat, rørsukker, hønsebouillon og tomatpuré. Lad saucen simre ved moderat varme i ca. 20 min.
Imens laves farsen til kødbollerne. kom oksekød, revet parmesan, finthakket timian, super finthakket løg og hvidløg (riv evt. løgene på den fine side af rivejernet direkte ned i farsen ) fintrevet gulerod, havregryn, æg, salt og peber. Rør farsen rigtig godt sammen og lad den hvile ca. 10 min.
Hvis man ønsker at spare lidt på fedtstoffet, former man sine kødboller og lægger dem på en bageplade med papir og steger dem ca. 10-15 min. i en 200 grader forvarmet ovn. Ellers steger man kødbollerne i olie på en pande.
Når kødbollerne er færdige, kommer man dem ned i saucen og lader dem simre der i ca. 10 min. Smag til med salt og peber inden servering.
Det kan virkelig anbefales at lave denne ret dagen før eller evt. om formiddagen, da den virkelig vinder ved at stå (på køl naturligvis)
Servér med spaghetti og friskrevet parmesan