Sukkerfri “Müsliboller” a la Muffins med Fuldkorn, Tranebær & Mandler.
Til 15 stk brugte jeg følgende
- 3 dl. vand
- 1/2 pk. gær
- 1 spsk. skyr
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. agavesirup
- 1 æg
- 1/2 tsk salt
- 1 æble
- 30 gr. mandler (grofthakket)
- 1 dl. tranebær
- 1 dl. havregryn
- 2 spsk. frysetørret jordbær ell. hindbær (kan udelades)
- 3 dl. fuldkornshvedemel
- 3 dl. alm. mel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunt vand, tilsæt agavesirup.
Tilsæt olie, skyr, æg og salt, rør grundigt igen. Tilsæt revet æble, tranebær, mandler og frysetørrede bær, rør igen (gem evt. lidt af mandlerne til at drysse på toppen). Til sidst tilsættes havregryn, der røres i dejen, hvorefter melet røres i lidt af gangen. (Dejen er forholdsvis blød)
Lad dejen hvile et lunt sted i ca. 3 kvarter.
Brug en ske og fordel dejen i de små forme, drys med mandler og bag midt i en 180 gr. varm ovn i 20-25 min.
Køles af og serveres som almindelige boller med fx smør, men kan også sagtens spise uden noget til, de kan fryses