Varme Hveder…
Hverken sunde eller fuldkornsagtige, men Uhhhh de smager godt!
Til 18 stk brugte jeg følgende
- 1/2 L. væske (vand eller mælk)
- 120 gr. smør
- 50 gr. gær
- 4 spsk. rørsukker
- 1 tsk. salt
- 2 stk. æg
- 1/2 tsk. kardemomme
- ca. 1 kg. mel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunken væske. Tilsæt sukker, æg, smeltet smør og kardemomme, rør grundigt.
Tilsæt salt og mel. Ælt dejen godt igennem, lad den hæve 30 min. form til boller. Lad dem hæve 10 min.
Kog en kedel vand, sæt en prop i vasken hæld det kogende vand heri og lad pladen med boller hæve over vandet i 20 min.
Bag ca. 12 min. ved 200 gr.
Hvor er det bare herligt at læse 🙂
Tusind tak for dine søde ord.
Mvh. Renie