Brombær kompot
Til ca 1/2 L brugte jeg følgende
- 500 gr. brombær
- skal og saft af 1/2 usprøjtet citron
- 1 vanillestang
- 2 spsk agavesirup
- 3 spsk rørsukker (kan evt. erstattes af 2 spsk. agavesirup mere)
- 2 tsk. kartoffelmel
Fremgangsmåde
Hæld bær, citron, sirup og sukker i en gryde.
Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og put dem i gryden sammen med resten af vanillestagen. Tilsæt 1/4 dl. vand og lad kompotten simre ved middel varme indtil bærerne næsten er kogt ud. Smag til om du evt. ønske lidt mere sukker. (jeg bryder mig ikke om når det er for sødt)
Når kompotten har den ønskede konsistens og smag, røres 2 tsk. kartoffelmel ud i 1/2 dl. koldt vand, der efterfølgende tilsættes den småkogende kompot under konstant omrøring.
Lad kompotten blive på varmen og rør konstant indtil den jævner. Det er dog vigtigt, at den ikke kommer op og “koge løs” igen
Hæld kompotten på skoldede (evt. atamonskyllede) glas.
Kompotten er super lækker til fx æbleskiver og ost.