I går spiste vi Caprese Salat…
-så derfor fik frikadellerne også lige et Italiensk pift
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 500 gr. hakkket Kalv & Flæsk
- 2 æg
- en håndfuld friskhakkede krydderurter (jeg brugte basilikum, salvie og en lille smule rosmarin )
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. skalotteløg
Fremgangsmåde
Kom kødet i en skål. Løg og hvidløg hakkes fint og tilsættes (eller gør som min mormor og riv på rivejern ind over kødet, så der ikke kommer “løgstykker” i frikadellerne 😉 )
Bland godt rundt. Tilsæt æg, krydderurter, salt og peber og rør farsen grundigt, til den har en glat konsistens.
Steg ved moderat varme på panden, eller gør som jeg – steg frikadellerne gyldne på begge sider, kom dem i et ildfast fad og giv dem 5-7 min. i ovnen
Kunne godt tænke mig at se nye opskrifter på Sun mad.
Tak for opskriften