Disse Fastelavnsboller er virkelig lækre!!
Opskriften har jeg fået af børnenes oldemor (min mormor) som desværre ikke er mere.
Jeg har justeret den en smule og synes simpelthen de er SÅ gode -hver gang!
Disse fastelavnsboller er med creme og remonce, men du kommer jo bare det fyld i du bedst kan lide 🙂
Til 12 stk brugte jeg følgende
Bolledej
- 400 gr. mel
- 175 gr. blødt smør
- 1 1/2 dl. mælk
- 25 gr. gær
- 1 spsk. rørsukker
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1 æg (sammenpisket)
- (1 æg til pensling)
Creme:
Remonce
- 70 gr. rørsukker
- 70 gr. smør
- 70 gr. marcipan
- en lille smule friskrevet citronskal (kan udelades)
Fremgangsmåde
Bolledej
Smør smuldres og røres med 300 gr. mel.
Lun mælken (endelig ikke for varm) og rør gæren ud heri)
Mælk, kardemomme, æg og sukker tilsættes melblandingen og røres grundigt sammen -jeg brugte røremaskine.
Tilføj det sidste mel, ælt grundigt og lad nu dejen hvile under et rent klæde i 1- 1 1/2 time.
Creme
Kog fløden op med vanillekorn, vanillestang og sukker.
Rør æggeblommerne samen med maizenamel i en lille skål.
Hæld lidt af den kogende fløde i æggeblandingen under omrøring og hæld blandingen tilbage i gryden.
Kog cremen 3 min. under omrøring. Køl af.
Remonce
Alle ingredienserne røres sammen.
Sådan samles bollerne
Del dejen i 2 og rul ud i et aflangt stykke, der kan deles i 6 lige store firkantede felter.
Fordel creme og remonce på felterne. (se billede 2)
Læg hjørnerne op imod hinanden og luk siderne tæt sammen (se billede 3)
Herefter foldes hjørnerne imod hinanden, så bollen bliver rund. Sæt bollerne på bageplade med lukningen nedad.
Lad bollerne hvile 20 min. pensl med æg og bag dem ca. 15 min. i 190 grader forvarmet ovn. (varmluft)
Når fastelavnbollerne er kølet helt af, dekoreres de med glasur efter eget ønske