Lækre pølsehorn
Til 15 stk brugte jeg følgende
- 400 gr. mel (byt evt. 150 gr. mel ud med fx fuldkornsspelt)
- 125 gr. blødt smør
- 1 1/2 dl. mælk
- 25 gr. gær
- 1 tsk. rørsukker
- 2 tsk. salt
- 1 æg (sammenpisket)
- 15 stk. pølser
- (1 æg til pensling)
Fremgangsmåde
Lun mælken til ca. 37 grader (lillefingerlun) og udrør gæren heri.
Tilsæt sukker, blødt smør og sammenpisket æg. Rør igen.
Til sidst tilsættes salt og kom mel i lidt af gangen. Ælt dejen godt sammen.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Dejen slås ned og rulles ud i store plader, hvorefter der, helt klassisk, skæres trekanter ud og pølsen rulles ind i dej fra den brede ende af trekanten imod spidsen.
Eller, dejen kan deles i 15 lige store stykker, der trilles til lange “pølser”, som rulles rundt om pølserne efter “snobrødsprincippet”
Læg pølsehorn på en bageplade med bagepapir og lad dem hvile tildækket i ca. 30 min.
Inden de pensles med sammenpisket æg og bages i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 min.
Verdens bedste opskrift på pølsehorn! Elsker din hjemmeside!
Tusind tak, Lise 🙂