Mmmm… Rababermuffin med Ingefær og Nødder
Til 12 stk brugte jeg følgende
- 3 æg
- 2 1/2 dl. rørsukker
- 100 gr. smør
- 3 dl. mel
- 1/2 tommel fintrevet ingefær
- 1 dl. ristede, hakkede hasselnøddekerner
- 1 tsk. bagepulver
- kornene fra en vanillestang
- 7 mellemstore rabarber stængler
Fremgangsmåde
Smør smeltes og afkøles lidt. Æg og sukker piskes til en luftig masse. Tilsæt bagepulver og vanillekorn og pisk grundigt igen. Tilsæt smør og mel lidt af gangen.
Lad dejen hvile lidt.
Imens skylles rabarberne grundigt og skæres i små stykker. Tilsæt rabarber, fintrevet ingefær og hasselnødder til dejen.
Vend forsigtig de sidste ingredienser i, kom dejen i forme og bag i ca. 20-25 min. ved 175 grader (bagetiden kan variere fra ovn til ovn)