Rabarberkager, bagt efter Oldemors opskrift med Rabarber fra hendes gamle rabarberplanter, der nu står i min have
Disse kager er bestemt ikke sunde, men de smager skønt og så er de en tradition på (Olde-) Mor´s Dag <3
Til 1 stor eller 15 små brugte jeg følgende
- 200 gr. smør
- 200 gr. sukker
- 4 stk. æg
- 1 tsk. vanillesukker (gerne hjemmelavet)
- 1 tsk. bagepulver
- 200 gr. mel
- 300 gr. rabarber i små stykker (vendt med 1 tsk. kartoffelmel og 2 spsk. perlesukker (kan erstattes af alm. sukker)
Fremgangsmåde
Blødt smør, æg og sukker piskes luftigt. Tilsæt vanille og sigt mel og bagepulver i dejen.
Vend nu forsigtigt melen ind i dejen.
Vend rabarberne med sukker og kartoffelmel.
Kom dejen i en tærteform eller i små forme (evt. muffins forme eller fx siliconeforme, som den hjerteformede jeg har brugt)
fordel rabarberstykkerne over dejen og bag i forvarmet ovn ved 180 gr. i ca. 40 min for en stor og ca. 15 min. for små.
*Drys evt. hakkede hasselnødder eller mandler over, inden bagning.
På billedet har jeg pyntet med lidt glasur og frysetørrede jordbær.
Serveres med creme fraiche, flødeskum,
skyr eller spises som de er Kagerne kan sagtens fryses