Denne lille ret, egner sig så fint til buffet. Det er enkelt og smager helt vidunderligt
Jeg brugte følgende
Til ca. 3,5 dl.
- 2 stk. pasteuriserede æggeblommer
- 1 1/2 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 2 1/2 – 3 dl. olie (raps- eller vindruekerneolie)
- 1/2 citron (saften)
- salt og peber
- en håndfuld finthakket ramsløg (eller 2 fed hvidløg)
Fremgangsmåde
Jeg serverer 2 store rejer pr. person, samt ca. 1 spsk. aioli.
Det er vigtigt, at rejerne er renset ordentligt. Dvs. at man sørger for at fjerne tarmen, der sidder igennem rejen.
Køber man dem pillet, kan man være heldig, at tarmen er fjernet, men piller man selv, må man skære et forsigtigt snit ned langs ryggen og på den måde forsigtigt fjerne tarmen.
Når man steger rejer er der 4 ting man skal være opmærksom på:
1. Sørg for at rejen er tøet og at den er tør.
2. Sørg for at panden er varm -meget varm.
3. Kom ikke flere rejer på panden end der kan være -de må ikke ligge i lag.
4 De skal kun steges til de har fået en flot, rød farve på begge sider. Så skal de krydres, fjernes fra varmen og serveres.
Ramsløgs-Aioli
Pisk æggeblommerne luftige med sennep og hvidvinseddike. Pisk grundigt, imens olien tilsættes lidt af gangen.
Til sidst smages til med salt og peber, samt citronsaft og den finthakkede ramsløg tilsættes -lad aiolien trække lidt på køl, inden den serveres