Halloween står for døren og den anledning bagte jeg forleden denne kage til min datters skole.
Kagen er egentlig bare en almindelig lagkage med kakaobunde, som jeg havde lagt sammen med creme, hindbærkompot og makroner. Men man vælger naturligvis bare at lægge den sammen med det fyld man bedst kan lide.
Spøgelserne er lavet af marengs, som jeg har sprøjtet ud af en glat tyl. Efter bagning og afkøling, har jeg sprøjtet chokolade på som øjne og mund.
Rækværket er ligeledes lavet af marengs -jeg sprøjtede 10 cm. lange striber på en bageplade beklædt med papir og dryssede kakao over inden jeg bagte dem.
Kagen (der trak natten over efter sammenlægning) fik et lag friskpisket flødeskum på top og sider.
Herefter beklædte jeg kanten med rækværk og sluttede af med at sætte spøgelserne oveni.
Herunder vil jeg skrive opskrift på lagkagebunde og marengs:
Til kagen brugte jeg følgende
Lækre, luftige lagkagebunde:
(giver to bunde -jeg bagte af to omgange, så jeg havde 4 bunde)
- 3 stk. æg (helst ikke for kolde)
- 150 gr. rørsukker
- Piskes til en tyk, hvid masse
- 75 gr. kartoffelmel
- 75 gr. alm. mel
- 2 tsk. bagepulver
- (evt. 2 spsk. kakao)
- sigtes og vendes forsigtigt i æggemassen.
Marengs:
- 3 stk. Æggehvider (ca. 1 dl.)
- 3 dl. Rørsukker
- Korn af en vanillestang (kan udelades)
- 2 tsk. kakao (blev kun tilsat den ene halvdel af massen)
Fremgangsmåde
Bunde:
Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør siderne godt. Fordel dejen heri og bag ved ca. 180 grader i ca. 12 min. (hold øje, da bagetiden kan variere meget fra ovn til ovn) Når kagebunden er gylden og færdigbagt (tjek evt. med stegenål) skal den køles helt af, inden den deles i to.
Marengs:
Æggehviderne piskes stive, tilsæt vanille og lidt sukker, pisk igen. Tilsæt nu resten af sukkeret lidt af gangen og pisk indtil sukkeret er opløst (det tager noget tid)
Del massen i to -den ene halvdel sprøjtes til små spøgelser (toppe) med en glat sprøjtetyl. Det er vigtigt, at man ikke laver den for høje, da de risikerer at vælte. Bag dem ved ca. 120 grader indtil de er helt tørre. Jeg bagte dem ca. 3 timer.
Den anden halvdel af marengsmassen tilsættes kakao. Sprøjtes ud på bageplade, i ca. 10 cm. længde. Drysses med kakao og bages ca. 1 time sammen med spøgelserne.
God fornøjelse og (U)hyggelig Halloween