Syltede Rødbeder
Jeg brugte følgende
- 1 kg. Rødbeder
- 7,5 dl. Eddike
- 4-500 gr. Rørsukker (alt efter hvor sød man ønsker sin lage)
- 5 stk. laurbærblade
- 3 gr. hele peberkorn
- evt. lidt enebær
- (atamon, hvis man ønsker)
Fremgangsmåde
Rødbederne vaskes grundigt og koges møre i letsaltet vand. Kogetiden varierer naturligvis efter størrelse, men jeg vil skyde på 30-40 min. ved moderat varme.
Imens koger man eddike og sukker sammen med laurbær og peberkorn.
Når rødbederne er møre, hældes det kogende vand fra og de overhældes med koldt vand.
Gnub skindet af rødbederne -det er en god idé at bruge gummihandsker, da de farver rigtig meget
Nu er rødbederne klar til at blive skåret i skiver og komme i skoldede glas.
Man kan komme lidt atamon i glassene, hvis man ønsker, men både sukker og eddike har konserverende evner, så det er ikke bydende nødvendigt.
Fyld glassene med rødbedeskiver og overhæld med kogende lage inden de lukkes med skoldede låg.
Har man lyst til at “pifte” sine rødbeder lidt op, kan man fx putte en hel kanelstang, et par kviste timian, et par fed hvidløg eller friske skiver peberrod i glasset inden man overhælder med lage
*Rødbederne er bedst, hvis de lige får lov at trække en uge eller to, inden man tager dem i brug…
Hvor længe kan de holde sig uden Atamon? Ca?
Hej Malene,
Hvis glassene er skoldet grundigt og låget bliver lukket tæt straks efter den kogende lage er hældt over, vil jeg tro, at de sagtens kan holde sig et par måneder på køl 🙂
Mvh. Renie/ Kreamors Køkken