Til kagen brugte jeg følgende
- 4 æg
- 300 gr. brun farin
- 2 dl. olie
- 225 gr. hvedemel
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. kanel
- 175 gr. gulerødder (fintrevet)
- lakridssnørre
- 3 makroner
- 50 gr. mørk chokolade
- 100 gr. hvid chokolade
- chokokrymmel
- øjne (kan købes i fx Rema -ellers kan man lave dem selv ved at lave en klat glasur og så sætte en chokoladeprik i midten, når den er størknet)
- 3 dl. florsukker
- 3 spsk. kakao
Fremgangsmåde
Farin og olie piskes godt sammen. Herefter tilsættes æggene et af gangen, imens der stadig piskes.
Tilsæt nu de revne gulerødder, rør grundigt og til sidst tilsættes alle de tørre ingredienser. dejen røres godt igennem og kommes i en smurt springform med bagepapir i bunden.
Kagen bages ved 180 gr. i en forvarmet ovn til den er færdig (tjek med stegenål eller en lille kniv -når du stikker i kagen, skal der ikke følge dej med kniven)
Jeg gav den ca. 45 min. (Vær opmærksom på at bagetiden kan variere fra til ovn til ovn, så hold øje )
Lad kagen køle helt af.
Imens laves edderkopperne ved at klippe lakridssnørren til ben i den ønskede længde. Sæt en klat smeltet chokolade og sæt benene heri. Sæt makronen ovenpå og overtræk med chokolade. Sæt øjne på og drys med krymmel. Det er vigtigt, at chokoladen får lov at størkne helt, inden der flyttes på dem.
Når kagen er kølet helt af, overtrækkes den med kakaoglasur, der skal have lov at størkne inden du sprøjter et spindelvæv med smeltet hvis chokolade.
Sæt edderkopperne oven på kagen